Indslag på TV2 om CI

Her til aften var der et indslag i TV2-programmet ”Holder Danmark i live”, der omhandlede en ældre dame der havde fået en CI-operation. Et fint indslag der fortalte at man kan få noget hørelse tilbage med CI. Men der var dog et eller andet jeg ikke kunne få til at stemme; I indslaget fik man det indtryk at vi overværede første tilslutning af lydprocessoren. Men man ser en audiolog teste damens evne til at forstå ord som søndag, onsdag, mandag, osv. mens de blev sagt bag hendes ryg, og dermed uden mundaflæsning. Hun forstod det stort set uden problemer! Men det er bestemt ikke det indtryk jeg har fået af en normal første tilslutning.

Det jeg har set og læst om første tilslutning, er at man højst kan høre nogle sære lyde og at enkelte kan forstå lidt af en sætning når de samtidig mundaflæser. Så passede det bedre at den ældre dame senere i indslaget berettede om at hun hørte Anders And-stemmer og biplyde.

Jeg tror det de viste på TV var fra en langt senere re-justering af hendes CI, eller også blev ordtesten lavet med CI og høreapparat på det andet øre.

Men som almindelig folkeoplysning, var det bestemt et udmærket indlæg. Sjovt at se nu hvor jeg har fået CI-tanken tæt ind på livet efter gårsdagens indledende møde.

Men som også nævnt i mit første indlæg, så har jeg det stadig svært med tanken om den store magnet-dims bag på hovedet. Ud over udseendet tænker jeg også på hvordan det mon føles at have den siddende, vil den være i vejen, og vil den falde af ved bestemte bevægelser?

Facebook Comments